14 Maj
Tänk så tiden går. Under dessa 2 månader har det varit ett kraftigt regn som har drabbat vårt område i Kenya. Så det har varit mycket svårt för våra killar att färdigställa det som har varit kvar att göra. Men nu är grinden och el på plats. 

   

15 Mars
Under dessa 5 veckor har det hänt mycket! Vi har anställt vår första ” house mom ”, utbildat personal som kommer att arbeta hos oss och med oss, lärt känna våra nya grannar, fått reda på att hela byn kallar vårt hus för ”Pink House” så nu får huset heta så då alla vet vart det är och vart det ligger. Stött på patrull iform av hårda stenar i brunnen så det blir dyrare och svårare att få fram dricksvatten i brunnen, har även köpt vår första möbel till huset som blev en soffa.
    

1 Mars
Å nu har vi personer på plats som är utbildade inom traumamedveten omsorg och samtal kring sexuella övergrepp. Det ska bli så spännande att jobba vidare tillsammans.

26 Februari
Idag  är leg psykolog Anna Norlén och leg psykolog Josefin Michanek på plats hos oss! De tar ledigt från sina tjänster hemma i Sverige och håller i en fyra dagar lång utbildning på plats hos oss i Kenya. Fokus är traumamedveten omsorg och samtal kring sexuella övergrepp, för vår framtida personal och våra framtida samarbetspartners.

  

20 Februari
Tack alla underbara som följde med oss på vår resa och gör detta möjligt
           

11 Februari
I dag firar vi att äntligen har vi fått nycklarna till ” Pink House”! En lyckans dag med våra nya grannar från byn, vänner från Sverige och tårta

9 Februari
Nu bär vi iväg på vår 3:e sponsor resa vi kallar 2 världar. Vi har med oss 13 vänner varav 4 var med i februari 2017.

2 Februari
  

Ekotopia! Tack för att ni står för denna underbara färg till Mtwapa House!

 

25 Januari

Tack till er alla som var med och röstade fram färgen till Mtwapa House

24 Januari
      
Nu är vi snart i mål med husbygget!

11 Januari 2018
        
Hopps nu går det undan!

26 December
Se så långt George har kommit tack vare alla som är med och bidrar till Mtwapa House! Finner inga ord av lycka och tacksamhet till er alla som är med och gör detta möjligt!
     

13 December
Ett varmt tack för er Julgåva! Det känns underbart att ni är med och stöttar Projektet Mtwapa så att vi kan göra det möjligt!

                           

 

 

5 December

Lycka!! Nu är det inte mycket kvar innan våra 10 flickor får börja sin rehabilitering! Tack alla underbara människor som gör detta möjligt.
         

8 November

Jag vill börja med att ödmjukast tacka alla er som följde med på vår andra sponsor resa. Det är så fantastiskt att ni har gett oss det förtroendet att följa med och se vad som händer med vårt projekt på plats i Kenya.

Det är med stor glädje vi nu kan börja den näst sista etappen av Mtwapa House! Den består av att färdigställa avlopp, rörmokeri, el, fönsterkarmar och dörrar. Tack alla som har varit med och bidragit till att detta är möjligt

21 Oktober
Ett varm och känslofullt återseende ” Feed 500″. Denna lördag kom det 700 barn! Och som tur var hade vi mat så att det räckte till alla!

      

17 September
Om 26 dagar är det dax att bege oss till Kenya med vår nästa sponsor grupp. Det ska bli så underbart att få återse alla våra barn i ”feed 500″ och se hur långt George har kommit med Mtwapa House. Vi kämpar på med att få in de sista 362 000 kr så att huset blir klart, så att våra 10 identifierade flickor kan flytta in så snart det bara går, för att få hjälp med att rehabilitera sina psykiska trauman i en lugn och trygg miljö i Mtwapa House. Tack alla underbara sponsorer som har hjälpt oss att komma så här långt.

31 Augusti
Nu var det länge sedan! Efter en lång torrperiod i Kenya har nu regnet kommit och majset har börjat växa igen. Under denna torrperiod har priset på mat och majs fördubblats. Det har varit tufft för vårt systerprojekt ” feed 500″. Som tur är har vi kunnat bidra med en del pengar tack vare våra underbara sponsorer.

 

 

 

 

 

6 Maj
Å nu är taket klart!
      

4 Maj
Nu går det undan! Snart har vi vår efterlängtade tak på plats!

   

2 Maj
I dag komm dessa bilder
    

Nu är äntligen byggnationen av taket igång.

10 April
Tack alla underbara som har bidragit till att vi nu kan börja bygga taket. Det är med glädje vi nu skickar över pengarna till vår byggkille George som inom kort fortsätter byggnationen av Mtwapa House.

23 Februari 2017

I går kom vi tillbaka från vår första sponsorresa. Vi vill ödmjukast tacka Finjagården, Ekothopia och Maria Bauer AB som följde med.

Vi har nu kommit så långt att väggarna till Mtwapa trauma och rehabcenter är klara.

    

Så nu ser vi fram till nästa etapp som består av tak, fönster samt el.
Under denna resa införskaffade vi nya tallrikar till alla 500 barnen i vårt ”systerprojekt feed 500”

30 Januari 2017
Igår inhandlades allt material för att idag kunna börja bygga väggar till Mtwapa Trauma och Rehabcenter. Det skall bli så spännande att kunna följa bygget på plats i slutet av nästa vecka. Då går vår första sponsor resa -:)

15 December 2016
I dag är en stor dag för Mtwapa Trauma och Rehabcenter, bygget med att få till husets grund påbörjades av vår byggare George. Vi vill tacka alla som hjälpt oss att komma så långt i projektet och det värmer i våra hjärtan att många är intresserade och vill hjälpa till.

11 November 2016
Nu är äntligen bygglovet klart. Nedan kan ni se skissen på vårt hus

img_1403

24 oktober 2017

Nu är vi åter i Sverige. Från den 8-17 oktober var vi i Mombasa Kenya. Även denna gång var vi med på projektet
” feed 500″ och såg alla 500 fattiga och föräldarlösa barn. Denna gång upptäckte vi att det var många barn som hade hål i sina platsbunkar så maten rann ut. Så nästa gång blir det till att ordna nya plastbunkar till barnen. Vi träffade även George”vår byggkille” och betalade honom för att ordna bygglov till huset och att även bygga ett skjul på vår tomt där vår nattvakt skall bo när projektet är igång.
img_1399

 

 

 

 

OK
På Traumacenter Kenya använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?