Vad gör vi

Mtwapa Trauma- och Rehabcenter är en ideell förening som grundades våren 2016 och arbetar för att rehabilitera traumatiserade barn i Mtwapa utanför Mombasa i Kenya och utbilda kenyanska socialtjänsten i området och ta fram ett hållbart och fungerande rehabiliteringsprogram för dessa barn.

Mtwapa Trauma- och Rehabcenter vill genom sitt arbete:

  • Bygga Mtwapa Trauma- och Rehabcenter
  • Till att börja med hjälpa 10 traumatiserade flickor i åldern 4-10 år med rehabilitering på Mtwapa Trauma och Rehabcenter
  • Utbilda kenyanska socialtjänsten i Mombasadistriktet inom trauma och rehabilitering och tillsammans implementera och ta fram ett hållbart och fungerande rehabiliteringsprogram för barn i området
  • Sprida kunskap i Mombasa om att trauma går att rehabilitera och inte behöver vara ett livslångt psykiskt handikapp, så att dessa barn inte stigmatiseras och göms undan eller att man tror att de har fått en förbannelse över sig
  • Förebygga att fler barn inte göms undan i omänskliga förhållanden till en fruktansvärd framtid

Tankar och idéer om att starta detta center har funnits i 3 år och resorna dit har varit många och processerna med myndigheter och att finna folk på plats i Kenya att lita på har varit långa. Vi har varit med om en utmanade och spännande resa och även hunnit med en hel del. Vi såg en möjlighet att kunna hjälpa traumatiserade barn, då vi idag i vårt arbete möter och utbildar yrkesverksamma personer i Sverige. Med våra kontakter och kunskaper idag  inom trauma och rehabilitering ska vi kunna implementera och tillsammans med kenyanska socialtjänst ta fram ett hållbart och fungerande rehabiliteringsprogram för dessa barn.

Vi brinner för att hjälpa dessa traumatiserade barn, och till att börja med fokuserar vi på 10 flickor i Mtwapaområdet. De har inte samma förutsättningar som vi i Sverige har, kunskap om trauma och vård kring trauma än nästintill obefintlig och ej fungerande, speciellt för fattiga och utsatta barn.

Hela vårt syftet med Mtwapa – Trauma och Rehabcenter är att hjälpa traumatiserade barn, först och främst flickor i åldern 4-10 år till en bättre livssituation. Med vård, rehabilitering och omsorg kunna ge dem en möjlighet till ett nytt liv!

Vad vi gjort

Letat mark och hittat mark

Hittat samarbetspartners i Kenya

Gått med  och stöttat projektet ” Feed500″ se http://traumacenterkenya.org/feed-fivehundred/
Startat föreningen och styrelsen är klar

Lagt handpenning på 10% på tomten i Kashani, Mtwapa, Mombasa, Kenya

Byggt ett säkerhetsstängsel runt marken

Ritat huset som skall byggas på marken

Hittat traumaexperter som är klara att åka ner som volontärer och utbilda socialtjänsten på plats

Har skickat in ansökan om bygglov i Kenya

Har byggt ett vaktskjul

Byggt grunden i början av 2017

Samlat in pengar till resten av tomten

marken
Marken i Kashani

Bygglovet är klart
Anordnat en sponsorresa som gick den 10-21 februari 2017
Grunden och väggarna har byggts

Husskalet är klart

Vad gör vi nu

Samlar in pengar till att färdigställa huset så verksamheten kan börja.

Vad gör vi framöver

Sponsorresa den 12-23 oktober 2018
Personal skall hittas och utbildas

 

 

 

OK
På Traumacenter Kenya använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?