Vill du göra din livsresa?

Vi välkomnar dig att följa med på vår sponsor resa som vi kallar ”två världar”. Denna resa i oktober 2018, blir vår 4e resa tillsammans med grupp, för att visa upp vårt Kenya. Aktuella datum är: 13-23 okt (landar i Sverige igen den 24 okt tidig morgon).
Vid varje resa får 10 – 12 personer möjlighet att följa med på denna spännande upplevelse. Vi bor mestadels på ett hotell som heter Severin Sea Lodge, vid ett område som heter Bamburi beach, utanför Mombasa. Självklart kommer vi att besöka vårt egna traumacenter: Mtwapa Trauma och Rehabcenter.
Vi besöker även våra vänners barnhem, Causerina House, det är ett barnhem för föräldralösa barn och vi kommer även att besöka projektet Feed500 som vi är delaktiga i. Under dagarna vi är i Kenya blir swahili gudstjänst, besök på sjukhus, besök på soptipp.

På vår resa får du får uppleva Kenyas naturliv under en oförglömlig safari under 1 dygn i Tsawo East och övernatta i tält där du har The Big Five in på knuten.
Du får även följa med till underbara Diani Beach och övernatta i all enkelhet med olika apor utanför huset.

Resfakta
Land: Mombasa, Kenya
Reselängd: 13-23 oktober
Gruppstorlek: 10-12 personer
Prisinformation: Kontakta oss för mer info. (ca 25.000 kr inklusive resa)
Visum krävs: Visum krävs. Du ansöker och betalar själv för ditt visum. Från och med 1 juli 2015 har Kenya infört ett elektroniskt turistvisum. På denna webbsida kan ni resenärer ansöka om visumet som förskottsbetalas med kreditkort. Viseringsavgiften ligger på USD 50 plus en serviceavgift på USD 1. Efter registreringen på hemsidan tar det omkring 7 dagar innan visumet utfärdas. Visumet är giltigt i 90 dagar efter det har beviljats. Det elektroniska visumet ska skrivas ut och tas med tillsammans med passet och visas upp vid ankomsten till Kenya. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter att man anlänt till Kenya. Du kan även ansöka om visum via Kenyas ambassad  i Stockholm, det tar 24 timmar för att få det via ambassaden.
Avreseflygplats: Stockholm Arlanda, du bokar och betalar själv för din resa.  Stockholm-Mombasa med Ethiopian Airlines, se hemsida för bästa pris: https://www.flygresor.se (5000 kr t/r per person)
Boende: Severin Sea Lodge,  frukost, https://www.youtube.com/watch?v=eN-bZMfhHxw
Boende Safari:  Satao Camp, https://www.youtube.com/watch?v=WJhPQkC5AVw
Boende Diani: Stilts,  http://www.stiltsdianibeach.com/accommodations

Program för resan oktober 2018 – Klicka här >>>

Mer information och praktiska råd – Klicka här >>>

Mer information och om hur du bokningar kontakta oss!

Sagt om resan:
Varje dag går mina tankar till allt jag fick se dessa dagar!

Jag vill börja med att tacka för en fantastisk resa. Ni hade verkligen satt ihop ett koncept som var perfekt. Balans mellan underbart och sorgligt, kul och tragiskt, aktivitet och vila. Jag är imponerad av hur välorganiserat allt var, man skulle kunna tro att ni aldrig gjort annat än fixat sponsor resor till Kenya.

– I februari 2018 fick jag möjlighet att följa med på sponsorresa vilket var helt fantastiskt! Alla upplevelserna under denna resan var helt otroliga och griper tag i en enda in i själen. Upplägget på resan var perfekt med utflykter på förmiddagarna och eftermiddagar lediga. Maria och Mikaelas engagemang smittar av sig och arbetet de gör är så himla viktigt. 
Tack för ert engagemang och för att ni gör dessa resorna möjliga!

– Ett minne för livet! 
En välordnad och intressant resa som bjöd in oss till en upplevelse som vi kommer att ta med oss i hjärtat � främst alla fina möten med vuxna och barn i byarna vi besökte. Vi fick även möjlighet att uppleva Kenyas djur och natur på nära håll med våra nyfunna vänner från Sverige. 
Få se början till ”vårt” flickhem som i från oktober 2017 hade en del kvar till inflyttning men står nu klart i början av 2018. Det hade inte varit möjligt utan ert stora engagemang Maria och Mikaela.
Feed 500 – matprogrammet till barn gav oss många intryck…….
Stort tack för allt ni gör tjejer vi kommer tillbaka

– Hösten 2017 åkte Hans och jag med Maria och Michaela till Kenya för att med egna ögon se och uppleva uppbyggnaden av Mtwapa House. Det blev en helt oförglömlig resa.
Går inte med ord att beskriva känslorna som väcks när 600 barn står i kö med sin plastbytta i handen för att få ett mål mat och du plötsligt står där med en litet barn som tar din hand och tittar på dig med stora ögon…..
Tack Maria och Michaela för ert fantastiska arbete och för att vi får vara en liten del av det.
Vi fick genom en välplanerad resa ta del av ”Två världar” och vi hoppas att vi kan åka tillbaka för att följa arbetet på Mtwapa House.

– I februari hade vi förmånen att följa med till Maria och Michaelas traumacenter i Mtwapa.Under 12 dagar fick vi ta del av deras fantastiska arbete och orubbliga engagemang med traumacentret. Vi kunde också delta i invigningen av det färdigbyggda huset. Vi gavs också möjlighet att besöka skolor, kyrkor, kåkstäder, barnhem och en vårdcentral. Vi besökte byarna Utange och Mtwapa. Överallt blev vi varmt välkomnade. Det var fantastiskt att möta barnen i skolan, byborna och volontära eldsjälar. Att få delta i projektet feed fivehundred var en gåva.Detta förenat med härliga stränder, safari och fint boende gjorde att det fanns möjligheter för alla deltagare att välja vad man ville göra.
För oss var det så värdefullt att med egna ögon se att vårt bidrag gör skillnad för utsatta flickor. Vi åker definitivt tillbaka

 För andra året i rad är jag nere i Kenya och följer arbetet med barnhemmet för ”våra” flickor. Beslutet att vara med och sponsra detta projekt va otroligt enkelt, vi på Ekotopia arbetar här hemma i Sverige med neuropsykiatri och behandling så för oss va valet enkel. Personerna bakom detta projekt ihop med alla sponsorer gör ett så fantastiskt arbete. Vi önskar att fler går med i detta fantastiska projekt och arbetar ihop med oss

– I februari var jag med om en fantastisk resa till Mombasa och Mtwapa Trauma & Rehabcentre! Jag fick jag chansen att bidra till arbetet genom att hålla utbildning för blivande medarbetare och professionellt nätverk. Jag och min psykologkollega Josefin Michanek delade med oss av kunskaper om trauma. Kursgruppen var en samling enastående människor. Kunniga och ändå vetgiriga, generösa och ödmjuka. Trots enorma hinder i sina strävanden att hjälpa utsatta barn hade de nära till kreativitet, kraft och skratt. Jag lärde mig så mycket av att möta dem.Det Maria och Michaela nu bygger upp tillsammans med andra har stor potential att bli något som gör skillnad för många.
Mötet med alla inspirerande och vänliga människor bär jag nu med mig i den stressiga svenska vardagen. Liksom vetskapen om att alla kan verkligen göra något för att bidra och hjälps vi åt kan det bli något riktigt kraftfullt och hållbart. Och så alla ljuvliga minnen från havet, solen, byarna, maten, frukten och det trivsamma, fina hotellet förstås… Får jag chansen att återvända skulle jag inte tveka en sekund! Både för att kunna fortsätta stödja centret och för att få uppleva mer av ett folk och ett land som ger så mycket tillbaks i möten, energi och kraft att bära med sig hem igen. Tack!

– Jag och min man har varit med på två sponsorresor (feb. -17 och feb. -18). Den andra resan tog vi dessutom med två av våra barn. Det har varit två helt fantastiska resor med upplevelser som jag aldrig kommer att glömma. Marias och Michaelas otroliga engagemang genomsyrade resorna och smittade av sig på oss andra. Att få uppleva fattigdom och nöd på så nära håll gör verkligen ont in i själen. Detta vägs dock upp av att faktiskt se vilken skillnad vi kan göra. Att få följa utvecklingen i arbetet med uppbyggnad av Mtwapa trauma- och rehabcenter är så häftigt. Det griper tag i mitt hjärta och utan tvekan så vill jag hjälpa mer, bidra mer och så klart åka dit igen. All kärlek till Maria och Michaela för att ni gör detta möjligt.

 

Maria Cederlöf

+46 (0)708-97 35 02

Michaela Wall

+46 (0)709-98 54 98

 

 

 

OK
På Traumacenter Kenya använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?